RELLEU A LA 22

Tot just començar l’any, s’ha fet pública una notícia d’impacte cultural per Girona: el relleu a la llibreria 22. D’una banda, és una notícia agradable en un context en què tirar endavant una petita empresa no és gens fàcil i en què precisament hi ha un degoteig de comerços “dels de tota la vida”, incloses llibreries, que tanquen. Saber que la 22 continua amb força és motiu d’alegria.

Està clar, però, que un relleu sempre implica una certa pèrdua i en aquest cas la 22 perd (o mig perd) en Guillem, la seva ànima des que va néixer, com una aposta de vint-i-cinc socis per cobrir un buit cultural de la ciutat. En Guillem ha estat i és el que avui alguns anomenen un activista cultural i, des de la 22, ha impulsat la cultura del llibre a Girona organitzant de forma incansable pilons d’activitats des de les contínues presentacions de llibres fins als Premis Casero que han esdevingut un referent cultural a Girona i del sector del llibre. I deia mig perd perquè coneixent en Guillem estic segura que encara me’l creuaré un munt de vegades al carrer Grober o a la plaça Mercadal, anant cap a la llibreria. I no tan sols això, sinó que de ben segur que continuarà impulsant i implicant-se en l’activitat cultural gironina com fins ara, sigui al Truffaut, inaugurant exposicions d’art…

La notícia, però, precisament és agradable pel relleu que promet continuïtat i alhora caràcter propi. En Jordi, que va començar venent diaris al quiosc, ha esdevingut un gran llibreter, d’aquells que no abunden, a qui (si hi vas a l’hora adequada) pots demanar recomanacions personalitzades o amb qui pots discutir sobre la darrera lectura. De ben segur que en Jordi esdevindrà una nova ànima per a la 22 assegurant la continuïtat del projecte que va començar fa més de 30 anys però alhora imprimint-li un nou segell.

Des d’aquí, doncs, vull desitjar-los el millor a tots dos perquè cadascun en les seves noves tasques continuïn gaudint i fent-nos gaudir del gust de remenar, fullejar, comentar, criticar, recomanar, explicar i fins i tot llegir llibres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s