VACANCES AMB LA TRIBU

Ahir llegia al Punt Avui un article sobre el fet de passar les vacances en família al poble d’origen i em considerava una privilegiada pel fet de poder gaudir d’aquesta opció. Com els casos de què parlava l’article, des de sempre he passat les vacances al poble de la meva mare, Garriguella, molt més a prop dels que apareixien en l’article, fet que facilitava que a més de les vacances hi pogués anar els caps de setmana. Anàvem a casa l’àvia i, com a nena, reconec que ha estat un luxe poder viure aquesta experiència. Ara hi vaig amb la meva mainada i hi descobreixo molts altres privilegis.
Més enllà del tema econòmic que origina l’article, la vivència de conviure amb la família extensa: avis i àvies, tiets i tietes, cosins i cosines… és realment enriquidora. L’article en parla i utilitza la famosa dita africana “fa falta tota una tribu per educar un infant”. En temps d’ndividualismes i de viure en famílies sovint molt reduïdes, recuperar aquests moments de tribu és agradable i poder gaudir d’unes vacances en aquest context és un luxe en molts sentits.
Per la mainada suposa un munt d’experiències interessants: la llibertat que permet el poble enfront a la ciutat, compartir les tasques de l’hort amb una tia àvia, ajudar els avis a la cuina o a arreglar el jardí, jugar amb cosins i cosines més grans o més petits, divertir-se amb tiets i tietes molt disposats a jugar, parar grans taules dia rere dia, viure diferents maneres de fer i d’educar i tot plegat sense horaris, sense més obligacions que el respecte mutu i la col.laboració en les tasques comunes.
Pels pares i mares aquesta llibertat de fills i filles, la inexistència d’horaris rígids i el compartir la cura de la mainada amb altres adults suposa també evidentment una relaxació de les obligacions del dia a dia de tot l’any, és compartir temps amb la mainada i alhora gaudir de moments per un mateix, un luxe sobretot quan la mainada és menuda, però també és aprendre de l’experiència dels avis. La veritat és que el meu concepte de vacances cada vegada s’acosta més a tot això i sí, em considero privilegiada per poder-ne gaudir.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s