ESCOLA, PARTICIPACIÓ I LLUITA

Dissabte passat vam celebrar la Festa Major de l’Escola Eiximenis. Tot i que el temps ens va donar alguns ensurts va ser un gran dia tant pels nens i nenes com per les famílies de l’escola. L’AMPA, sobretot a través de la comissió de festes, és l’encarregada de l’organització amb la col·laboració especial de la classe de 5è que aprofiten l’ocasió per organitzar activitats diverses per recaptar diners pel viatge de final de primària del curs que ve. Es van fer mostres de les diferents extraescolars que es fan a l’escola al llarg de l’any (coral, dansa, fang, robòtica…) i activitats pensades pel gaudi de tota la mainada de l’escola, des d’un taller de circ fins l’esperada festa de l’escuma, completant-ho amb el sempre nombrós sopar i música final. La gràcia de tot plegat rau en la implicació a diferents nivells de moltes de les famílies de l’escola que fan que aquest dia esdevingui realment especial per l’escola i sobretot per tota la mainada.

El mateix dissabte hi havia també una altra gran festa per l’escola catalana, una festa reivindicativa en forma de manifestació en la qual prop de 100000 persones es van reunir a Barcelona per defensar l’escola en català i protestar per les agressions contra el model d’escola catalana. Unes agressions que tenen com a exemple més clar la nova llei d’educació imposada pel ministre Wert i el govern del PP però també les polítiques de retallades del govern de la Generalitat (ahir enmig de les samarretes verdes, se’n veien moltes de grogues que mostraven també aquest rebuig). La manifestació va aglutinar polítics, mestres, membres dels moviments socials… i sobretot un munt de famílies, en definitiva moltes persones que ja han crescut amb aquest model educatiu o que hi han vist créixer els seus fills i filles, que creuen fermament en la seva capacitat de cohesió social i es neguen a acceptar que ens el desmuntin precisament per aconseguir trencar aquesta cohesió social.

És veritat que sovint ens costa dedicar el nostre temps a participar en lluites o causes que vagin més enllà del nostre entorn proper, però també és veritat que en el nostre dia a dia moltes, moltíssimes activitats es tiren endavant gràcies a la col·laboració desinteressada de persones que s’impliquen en allò que es senten seu. I precisament aquesta és la clau, la proximitat i el fet de sentir-nos nostra una cosa fa que tinguem la necessitat de defensar-ho i implicar-nos en el seu bon desenvolupament i que gaudim fent-ho. Per això, ens implicarem en l’escola i defensarem de totes les agressions vinguin d’on vinguin el sistema educatiu públic català perquè ens el sentim nostre i hi creiem.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s