DEMÀ ÉS 1 DE MAIG, DIA INTERNACIONAL DEL TREBALL.

La majoria el tenim anotat a l’agenda com a dia festiu i els que poden ja tenen organitzades unes minivacances de 4 dies però demà és 1 de maig, dia internacional de treball, dia de reivindicacions. Alguna cosa hem fet malament quan s’ha perdut aquesta consciència i som pocs els que tenim aquesta data com una cita ineludible d’actes i manifestacions, ara, però, no volia mirar enrere ni entrar en aquest debat, vull mirar endavant.

La crisi ja fa molt que dura i els que tenen la barra de parlar de recuperació, només ho fan basant-se en la farsa d’uns indicadors econòmics que no parlen de l’economia real de les llars i les persones. Una realitat que el que ens mostra és que el model capitalista ha generat unes dinàmiques i situacions molt difícils de revertir si no és a través d’un canvi de model econòmic, ja que l’actual només pot aguantar a còpia de perpetuar la precarietat de la classe treballadora i l’exclusió permanent de determinats col·lectius.

Però, qui hi haurà demà al carrer? Demà és el dia de lluita de la classe treballadora i la classe treballadora són les que han perdut la feina i rere seu el pis, els aturats de llarga durada, les afectades per EROS, els prejubilats que ara no arriben a final de mes, les que han hagut de recórrer als serveis socials perquè a casa ja ningú treballa, les que només troben feines temporals, els falsos autònoms, els i les joves que ja tenen les maletes fetes per anar a treballar a l’estranger… però també totes i tots aquells que treballem fins i tot els que tenen un contracte indefinit perquè això, avui, ja no vol dir res i per això hem de ser-hi. Hem de ser-hi demà perquè som majoria i si som capaços d’adonar-nos-en, de veure que som molts contra uns pocs, serem capaços d’exigir un canvi de model productiu.

Demà, doncs, hem de sortir al carrer, hem de sortir a cridar contra el capitalisme i els que s’hi aferren a còpia d’aixafar els nostres drets. I demà passat i l’altre i els que venen darrere, hem de continuar exigint el canvi i hem de dir a aquells i aquelles que no han vingut que ells també són classe treballadora i que els necessitem perquè som majoria però cal que en siguem conscients

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s