PROVIDA, PROAVORTISTES I ALTRES TERMES TENDENCIOSOS.

La proposta de llei sobre l’avortament ha aixecat polèmica, tan des de nivell local com fins a nivell internacional, no n’hi ha per menys. La CUP de Girona, per exemple, ha portat al ple una moció de rebuig a la reforma de la llei que subscric plenament (més informació aquí). I amb la polèmica generada, s’han sentit opinions de tot tipus. Del que he anat llegint, hi ha uns quants conceptes i arguments que em treuen de polleguera. 

D’una banda, em rebenta que els que estan en contra de l’avortament s’autoanomenin (i massa sovint també els anomenin) provida. Com que provida? Provida també ho sóc jo, pro una vida digna, però.  Sí, estic a favor que les dones tinguin una vida digna i això inclou, evidentment, poder decidir si volen o no ser mares. Precisament perquè considero que ser mare és tan important, em nego a que ningú es vegi obligat a ser-ne sense voler-ho. Per tan, siusplau, deixem-los d’anomenar provida i limitem-ho a antiavortistes que en sentit estricte és el que són.

Per altra banda, també em molesta la perversitat del terme proavortista, jo com moltes no estem a favor de que les dones avortin, estem a favor de que existeixi aquesta possibilitat, de que puguin fer-ho en el cas que pels motius que sigui (cada dona sabrà els seus) decideixi no continuar amb un embaràs no desitjat. Perquè crec que aquesta no és una decisió fàcil i que es prengui a la lleugera i confio en la capacitat de totes les dones de prendre-la i em nego a que ningú pugui fer-ho per nosaltres.

Finalment em rebenta sentir contínuament i sobretot des del PP l’argument de que en comptes de “promoure l’avortament cal ajudar les dones a tirar endavant”. Si volen ajudar les dones a tirar endavant hi ha un munt de coses a fer començant per promoure la racionalització dels horaris laborals i allargar les baixes de maternitat i paternitat i acabant per la creació d’ajudes a les famílies amb fills i filles a càrrec, entre moltes altres. Estaré encantada de començar a sentir les seves propostes perquè amb avortament o sense de dones que decideixen tenir fills i filles i fins i tot de dones que decideixen tirar endavant embarassos inicialment no desitjats n’hi ha moltes i potser primer caldria que “ajudin a tirar endavant” a aquestes en comptes d’obligar a portar al món criatures no volgudes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s