TREBALLANT PER L’OCUPACIÓ DES DE LA PRECARIETAT

Fa dies que a l’oficina està tothom pendent d’una resolució. No som les úniques, a centenars de persones a tot Catalunya que han estat contractades a través d’una subvenció en el marc de les polítiques actives d’ocupació del SOC els passa el mateix: se’ls acaba el contracte a finals d’any i, una vegada més, no saben si se’ls hi podrà renovar. Dependrà de si el SOC presenta de nou la subvenció, de si l’ens municipal la demana i se’ls hi aprova, de si aquesta garanteix la contractació de suficients tècnics, de si l’ajuntament decideix mantenir-les al seu lloc o, si és el cas, de que superin, de nou, un procés selectiu.

Tot plegat respon a la pràctica de la Generalitat de deixar a mans dels ajuntaments competències que, de fet, són pròpies del govern autonòmic. La Generalitat se’n garanteix el control a través de la política de subvencions que marca quan, com i qui i per a qui s’han de dur a terme les polítiques actives d’ocupació però deixa que siguin els ajuntaments qui les porti a la pràctica. Els ajuntaments, per tant, depenen dels recursos econòmics que arriben de la Generalitat en format de subvenció, és a dir, condicionats i amb temporalitat limitada, i això fa difícil sinó impossible que contractin personal de forma estable. Tot plegat, doncs, porta a la precarització del personal de les àrees d’ocupació i promoció econòmica municipals, àrees fantasmes i plenes de personal que d’un dia per l’altre pot anar al carrer.

Tot i així, n’hi ha que es pensen que som funcionaris, però no tan sols no tenim una feina fixa sinó que a més a més se’ns retallen bona part dels drets adquirits pel personal funcionari i laboral al no aplicar-nos, en la majoria dels casos, el conveni de l’ens municipal en qüestió. Això sí, se’ns apliquen les retallades salarials igual que a tots els empleats públics i a més a més, sovint hem de demostrar contínuament la nostra vàlua no només amb la feina diària sinó també superant any rere any processos selectius. Aquest és, doncs, un exemple més de com des de les diferents administracions es va precaritzant el sector públic.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s